Gezien: Rudi Vervoort daagt Brusselaar uit in mondmaskerchallenge

© kabinet Vervoort
| Minister-president Rudi Vervoort lanceert de Brussels Mask Challenge met een mondmasker van Led Zeppelin, zijn favoriete band

Minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft dinsdag op Twitter de #BrusselsMaskChallenge gelanceerd. Hij daagt collega-politici Philippe Close (PS) en Barbara Trachte (Ecolo) uit om te poseren met een zo persoonlijk mogelijk mondkapje, en vraagt hun om zelf twee andere Brusselaars te nomineren. De uitdaging moet de Brusselaar stimuleren om het mondkapje zo vaak mogelijk op te zetten.

Rudi Vervoort poseert op de foto die bij zijn Twitterpost hoort trots voor een affiche van zijn favoriete band, Led Zeppelin. Zijn mondkapje is eveneens getooid met de naam en symbolen van de rockband die in de jaren zeventig furore maakte. Let ook op het 'Devil Horns'-gebaar, het handgebaar van elke rechtgeaarde metalfan, dat hij subtiel met zijn linkerhand maakt: de minister-president gaat zo voluit als dat maar in zijn functie kan.

Vervoort daagt collega-politici Barbara Trachte (Ecolo) en Philippe Close (PS) uit om ook een zo persoonlijk mogelijk mondmasker op te zetten, en vervolgens twee mensen naar keuze te nomineren om hetzelfde te doen.

Brussels burgemeester Philippe Close reageerde inmiddels al, met een foto van hemzelf op de Grote Markt, getooid met een mondkapje van de traditionele Meyboomviering. Hij daagt Christos Doulkeridis (Ecolo) en Fabian Maingain (Défi) uit.

Close Meyboommasker
© kabinet Close
| Burgemeester Philippe Close met Meyboommasker

Te verwachten zijn dus nog een heleboel Brusselse al dan niet politieke selfies met mondmasker. De actie moet de Brusselaar aanzetten om zelf het kapje met plezier op te zetten. Vervoort sloot zelf zijn tweet af met de woorden: "Doe normaal, draag je masker!"

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?