| De hardrijder plaatste een video op Twitter waarin hij snelheden van 150 km per uur behaalt op de Lambermontlaan.

Gezien: wegpiraat rijdt 150 km per uur op Lambermontlaan: ‘Je moet flitspalen weten staan’

NL
© BRUZZ
05/11/2022

Een snelheidsduivel plaatste vrijdagavond een filmpje op Twitter waarin hij op de Lambermontlaan in Schaarbeek optrekt tot 150 km per uur. “We raden de politiezones aan om hun rijbewijs in te trekken of de wagen in beslag te nemen.”

“Lambermont meilleure boulevard à Schaerbeek” (sic), schrijft de hardrijder bij zijn video. Een andere Twitteraar reageert dat er toch flitspalen staan op de Lambermontlaan, waarop de videomaker antwoordt dat hij goed weet waar de flitspalen staan om ze te omzeilen. De tweet werd intussen offline gehaald.

Dezelfde man tweette zaterdagochtend overigens nog een foto van het dashboard van zijn auto op de snelweg, waar hij 225 kilometer per uur noteerde. Hij voegde er als bijschrift aan toe dat hij hoopte dat "alle zuurpruimen onder zijn wielen zullen terechtkomen".

Volgens Pieterjan Desmet, woordvoerder van minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen), staan er voldoende flitspalen en duidelijke snelheidsborden op de Lambermontlaan. “We plaatsen flitspalen in overleg met de politiezones op basis van ongevallencijfers,” zegt Desmet. “Het is onmogelijk om een hele laan vol met flitspalen en verkeersborden te zetten om hardrijders te ontraden, omdat zij altijd wel een manier zullen vinden om de regels te overtreden.”

De politiezones zijn bevoegd om overtreders te controleren. “Wij raden hen aan om bij zulke overtredingen de wagen in beslag te nemen of het rijbewijs in te trekken,” vervolgt Desmet. “Die sancties zijn het meest effectief.” Volgens Desmet doen de politiezones inspanningen om hardrijders op die manier te straffen.

Dit artikel kwam tot stand dankzij een tip van een lezer. Nieuws melden kan via Whatsapp (0489-988.988) of via het formulier op onze website.

Gezien

Moedergans die haar kuikens door de Wetstraat loodst of een parkeerticket tot 2110. Stadsbeelden met een verhaal, quoi. Gemaakt door redacteurs of ... door u naar redactie@bruzz.be gestuurd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Schaarbeek , Samenleving , Gezien , hardrijder , Lambermontlaan , Elke Van den Brandt

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni