© Saskia Vanderstichele | In het verleden was het paviljoen al een hondenbar, een brunchadres en een chique restaurant. Wat komt er nu?

Gezocht: uitbater voor Lodewijk XV-paviljoen in Wolvendaelpark

JP
© BRUZZ
29/01/2023

Het Lodewijk XV-paviljoen in het Wolvendaelpark in Ukkel verwisselde de afgelopen jaren al regelmatig van eigenaar. Nu de laatste uitbater - fusionrestaurant Le Louis XV - de handdoek in de ring heeft gegooid, zoekt de gemeente een nieuwe uitbater.

In het verleden was het paviljoen al gekend als hondenbar, een geliefd brunchadres en chique restaurant. Nu zoekt de gemeente naar iemand die duurzaamheid belangrijk vindt: de toekomstige uitbater zal een deel biologische seizoensproducten moeten aanbieden. Hij of zij zal geen wegwerpplastic mogen gebruiken en zijn water- en energieverbruik moeten beperken, weet La Dernière Heure.

De gemeente Ukkel geeft een korting in het eerste en tweede jaar. De huurprijs werd door een externe expert geschat op ruim drieduizend euro. Het paviljoen wordt het eerste jaar verhuurd voor duizend euro om de eigenaar de financiële ruimte te geven om bepaalde werken uit te voeren. Zo staat te lezen in het verslag van de jongste gemeenteraad van Ukkel.

Geschiedenis

Het paviljoen kent een bijzondere geschiedenis. Het werd in 1909 ontdekt door baron Léon Janssen, directeur van de Generale Maatschappij van België. Hij trof de ruïnes van een oud paviljoen aan in de tuin van een rijke koopman in Amsterdam. Janssen besliste het kopen en te verhuizen naar het Wolvendaelpark. Hij verkocht het in 1920 aan de gemeente Ukkel.

De oproep wordt de komende dagen gelanceerd en loopt tot half maart. De uitbater zal beschikken over een ruimte van zeventig vierkante meter in een gebouw van 140 vierkante meter in totaal. De concessie zou 9 jaar duren, maar kan oplopen tot 18 jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie