GGC organiseert twee vaccinatienocturnes zonder afspraak voor 41-plussers

Het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters-Woluwe Het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters-Woluwe
© PhotoNews
| Het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters-Woluwe in april 2021.
© PhotoNews
| Het vaccinatiecentrum in Sint-Pieters-Woluwe in april 2021.
Updated: 15-06-2021 - 15:58

Woensdag 16 juni en vrijdag 18 juni kunnen Brusselaars van 41 jaar en ouder zich 's avonds zonder afspraak laten vaccineren in het vaccinatiecentrum van Sint-Pieters-Woluwe. Dat heeft de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) vandaag bekendgemaakt.

Brusselaars van 41 jaar en ouder die een prikje wensen, kunnen zich zonder afspraak laten vaccineren met het vaccin van Johnson&Johnson, waarvan slechts een eenmalige dosis nodig is, in het vaccinatiecentrum van Sint-Pieters-Woluwe.

"Voor de gelegenheid worden twee nocturnes georganiseerd: op woensdag 16 juni van 17.30 tot 19.30 uur en op vrijdag 18 juni van 18.30 tot 20.30 uur", klinkt het in een persbericht van de GGC.

Op de Facebookpagina van de gemeente kan je in real time zien of de capaciteit van een sessie verzadigd raakt. Woordvoerster Anna Mellone van de GGC verduidelijkt bij BRUZZ dat er elke dag 500 à 700 dosissen beschikbaar zijn.

Niet voor jongeren

Eigenlijk waren de vaccins van Johnson & Johnson in Brussel voorbehouden voor de mobiele teams, die dak- en thuislozen vaccineren. Voor deze week stonden daar 3.000 prikken gepland. Dat werd vorige week aangekondigd tijdens het wekelijkse persmoment. "Er zijn nog altijd voldoende dosissen voor de mobiele teams", zegt woordvoerster Mellone over de inzet van Johnson & Johnson daarbuiten. "Door de leeftijdsbeperking van 41 jaar is de afname daar wat minder dan voorzien."

In Vlaanderen is het vanaf deze week mogelijk om vrijwillig een vaccin van Johnson & Johnson te vragen, zelfs voor personen onder de 41 jaar. Brussel volgt die keuze nog altijd niet. Wie jonger is dan 41 jaar en woensdag of vrijdag aan het vaccinatiecentrum opdaagt, zal dus botvangen. "Zoals in het persbericht wordt gezegd, kunnen enkel mensen van 41 jaar en ouder worden ingeënt", besluit Mellone.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?