eindejaar glodie
eindejaar 2022

Glodie Mungaba blikt terug op 2022

© BRUZZ
28/12/2022

Tradities zijn er om in ere te houden, en dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: redacteur Glodie Mungaba.

  • The place to be in 2022?

Bozar, waar ik was voor een concert. Ik was onder de indruk van de aangename sfeer. Er is ook de beroemde wijk Matonge met Afrikaanse restaurants en veel diversiteit. In het restaurant La Signare in Matonge heb ik een wedstrijd van Senegal gevolgd tijdens de Afrikaanse beker. Ik heb er ook een reportage over gemaakt.

  • Trend van het jaar?

Stromae met zijn comeback op het podium na een lange periode van depressie. Met een aantal liedjes van zijn album laat hij zien dat depressie niet langer een taboe is in de Brusselse scene.

  • Brusselaar/Brusselse van het jaar?

Thomas Montjoie. Hij was 29 jaar oud en had dienst in de wijk Brussel-Noord toen hij in november 2022 werd neergestoken. Montjoie stierf uiteindelijk aan zijn verwondingen.

  • De beste tip van 2022?

Het is altijd leuk om het Atomium, de belangrijkste plaats in Brussel, te bezoeken met vrienden uit andere landen. Het is voor hen een symbool van Brussel waar ze graag foto's nemen. Daarna eten we samen een Congolees gerecht in het restaurant Chez Malou in Matonge.

  • Waar werd je warm van dit jaar?

Het concert van de Congolese zangers Mythique Rumba Congolaise Internationale in Bozar. Dat was na de erkenning van de rumba-muziekstijl als UNESCO-erfgoed.

Mijn reis naar Madrid in Spanje om mijn favoriete club Real Madrid te bezoeken.

De solidariteit van de Brusselaars met de Oekraïners tijdens deze oorlog.

  • Wat bezorgde jou dit jaar koude rillingen?

De oorlog in Oekraïne en ook in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Verschillende momenten van stakingen in Brussel.

  • Wat wens je Brussel toe in 2023?

Veel solidariteit, liefde en vrede in Brussel. Minder stakingen en files, minder en minder daklozen buiten, vooral bij slecht weer. Verblijfsvergunningen voor wie een goede procedure doorloopt.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni