Gloednieuw park tussen Belgica en Pannenhuis

© Beliris

Het Park van Lijn 28 is zo goed als klaar en sinds enkele dagen toegankelijk voor het grote publiek. De aanleg van de groenzone langs de spoorlijn tussen de metrostations Belgica en Pannenhuis verliep vlotter dan gepland. Het gaat om een tweede onderdeel in het geplande parkencomplex op en rond de site van Thurn & Taxis. [+ foto's]

Het Park van Lijn 28 zou eind augustus klaar zijn en in september openen maar de aanleg werd al op 11 juli afgerond. Dat meldt Beliris. De werkzaamheden waren in maart 2013 begonnen. Toch moeten nog enkele zaken gebeuren. Zo zijn nog niet alle speeltuigen toegankelijk. Het is ook nog wachten op enkele aanplantingen maar die zijn sowieso voor het najaar.

Het park van bijna 700 meter lang en 20.000 vierkante meter verbindt de Belgicalaan (metro Belgica) met de Charles Demeerstraat (metro Pannenhuis) en sluit aan op het park onder de bruggen van de Dubrucqlaan en de Jubelfeestlaan dat in mei open ging.

Voor de aanleg van het park lagen de terreinen langs de spoorlijn er verlaten bij. De site was gekenmerkt door een verwilderde plantengroei en was in trek bij sluitstorters. Nu is de groene verbinding een verademing voor wandelaars en fietsers. Voor kinderen en jongeren is er een speeltuin en een multisportveld aangelegd.

Beliris, het federale fonds voor Brussel, investeerde 4 miljoen euro in het park. De spoorwegen leverden een bijdrage van 300.000 euro.

Het Park van Lijn 28 is een schakel in het toekomstige groene netwerk op en rond Thurn & Taxis dat op termijn ook tot Sainctelette en Bockstael moet reiken. Zie daarvoor ook de onderstaande kaart. Rood is het deel dat nu klaar is, het oranje deel ging in mei open. De rest is gepland of in aanleg.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?