Groenen: ‘Maak Schuman nu autoluw’

© brusselnieuws.be
11/09/2014

De Brusselse groenen vragen dat de Brusselse regering zo snel mogelijk voor een autoluw Schumanplein kiest. Groen en Ecolo vrezen dat de intenties uit het regeerakkoord dode letter zullen blijven.

Brussel Deze Week berichtte woensdag dat de plannen voor een autoluw Schumanplein in het slop zitten. De architect van dat plan is van het dossier gehaald en het Gewest plant op dit moment enkel een minimale heraanleg mét auto’s.

De Brusselse groenen reageren ‘met ontzetting’ en eisen dat de Brusselse regering snel kiest voor een echt autoluw plein.

“We stellen voor het plein aan de oppervlakte in samenwerking met de Brusselse bouwmeester te laten heraanleggen zodat het autoluw, op mensenmaat en betaalbaar wordt aangelegd én tegelijk een grote uitstraling heeft”, laat Brusselse parlementslid (en ex-staatssecretaris voor Mobiliteit) Bruno De Lille (Groen) weten.

Meest zichtbare plein
“Vergeet niet dat dit internationaal één van de meest zichtbare (en gefilmde) pleinen van onze Europese hoofdstad is. Het project louter overlaten aan een ingenieursbureau zoals nu gesuggereerd wordt, lijkt ons dan ook een slechte keuze.”

“Als de tunnel onder de Kortenberglaan te duur zou uitvallen, dan kan het verkeer omgeleid worden langs Montgomery. Dat was volgens de administratie perfect mogelijk en was ook de optie die de vorige regering genomen had.”

De nieuwe Brusselse minister voor Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) liet woensdag weten dat de uiteindelijke beslissing over de toekomst van Schuman bij de Brusselse regering ligt. Het plan van een autoluw plein is volgens hem nog niet afgevoerd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Politiek

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni