Grote inzamelactie voor dakloze mensen op het Poelaertplein

© Facebook Opération Chaussettes

Op zondag vindt een grote inzamelactie van kleren voor dakloze mensen en mensen in een precaire situatie plaats op het Poelaertplein in Brussel. Met de negende editie van ‘Opération Chaussettes’ denken de initiatiefnemers nog meer kleding op te halen dan vorig jaar al het geval was. “Mensen zijn geraakt door wat er dit jaar allemaal gebeurd is.”

Met de negende editie van ‘Opération Chaussettes’ willen de initiatiefnemers van de inzamelactie zoveel mogelijk kleding verzamelen. De verzamelde stukken worden doorgegeven aan heel wat verenigingen die zich het lot van mensen op straat aantrekken, zoals Bruzelle, Samusocial of Straatverplegers vzw.

Hoeveel kleren het initiatief dit jaar zal ophalen, staat nog niet vast. Wel is al duidelijk dat het er meer zullen zijn dan voorbijgaande jaren, zegt Catherine Ullens de Schooten van ‘Opération Chaussettes’.

“We zien nu al dat we meer zullen verzamelen dan de 24 ton kleren die we vorig jaar hebben opgehaald,” vertelt Ullens de Schooten aan BRUZZ. “Mensen hebben door de coronamaatregelen meer tijd en zijn bovendien erg geraakt door wat er gebeurd is. Door de crisis zijn meer mensen in een precaire situatie beland.”

Kousen zijn het symbool va het initiatief, maar de verenigingen die actief zijn op het terrein geven aan ook sjaals, jassen, broeken, hoofddeksels, handschoenen, pulls, ondergoed en schoenen voor mannen nodig te hebben. Ook zomerkledij wordt aanvaard.

Mensen die kledij willen doneren, kunnen tussen 11 uur en 15.30 uur terecht aan het Poelaertplein. Schenkingen kunnen geordend worden in zakken die als volgt gemarkeerd worden: M (mannen), V (vrouwen), K (kinderen) of P (dekens en basisproducten, zoals antivriescrèmes, ontsmettende sprays, verbanden, zeep, douchegel, shampoos, …).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?