Grote Markt en Atomium doen vanavond licht uit voor Earth Hour

© 2021-www.atomium.be-SOFAM
| De laserstralen vertrekken vanuit verschillende locaties, waaronder de Heizel.

Zaterdagavond gaat het licht aan de Grote markt en het Atomium een uur lang uit. Op die manier neemt stad Brussel deel aan Earth Hour, een jaarlijkse wereldwijde actie van het Wereldnatuurfonds WWF die de strijd tegen klimaatverandering in de kijker zet.

Tijdens Earth Hour worden zo veel mogelijk plekken op aarde van 20.30 tot 21.30 uur in het donker gezet. In de hoofdstad worden de gevels van de Grote Markt en de bollen van het Atomium een uur lang niet belicht. De stad Brussel wil zo haar bezorgdheid uiten over de klimaatverandering.

"Klimaat-, energie- en milieuvraagstukken spelen vandaag een rol bij elke crisis, zowel op lokaal als op mondiaal niveau. Het is van essentieel belang dat we iedereen bewustmaken van deze problematiek en de beste manieren om ermee om te gaan," klinkt hij bij de stad Brussel.

Ook Antwerpen neemt deel. Het licht van het stadhuis, Het Steen, de kathedraal en andere historische gevels, kerken, musea en districtshuizen gaat uit. Antwerpen roept haar inwoners op om hun betrokkenheid te tonen door thuis op hetzelfde moment de lichten te doven.

"Earth Hour is een uitgelezen moment om stil te staan bij het probleem van de lichtvervuiling, die het biologische ritme van mens en dier verstoort. Maar nog meer doet Earth Hour ons nadenken over ons energieverbruik, en onze afhankelijkheid van schadelijke fossiele brandstoffen," zegt Antwerps schepen voor Leefmilieu Tom Meeuws.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?