Grote rookschade door brand in appartementsgebouw aan Mettewielaan

De Brusselse brandweer is woensdagochtend uitgereden na melding van een brand in een appartementsgebouw aan de Mettewielaan in Molenbeek. Het vuur kon snel gedoofd worden en er vielen geen gewonden. Het lokaal waar de brand is ontstaan, brandde wel volledig uit en door de verspreiding van de vlammen is er rookschade over heel de verdieping. De oorzaak van de brand is niet gekend, maar volgens de brandweer is er geen sprake van kwaad opzet.

Omstreeks 6u20 kreeg de Brusselse brandweer via de noodcentrale 112 een oproep binnen van een brand in een appartementsgebouw aan de Mettewielaan in Molenbeek. In een lokaal op de 27ste verdieping was vuur ontstaan, waarvan de oorzaak nog onbekend is. Maar volgens de brandweer wijst alles op een toeval.

Smoke stopper

De brand was snel onder controle en niemand raakte gewond. Enkele bewoners hadden wel spontaan het gebouw verlaten. De rest van de aanwezige personen in het gebouw werd gevraagd om binnen te blijven.

Het lokaal waar de brand is ontstaan, brandde volledig uit. Bij de bluswerken werd gebruik gemaakt van een ‘smoke stopper’ om rookverspreiding in de woontoren tegen te gaan. Toch is er enorme rookschade over heel de verdieping waar de brand woedde.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?