eindejaar 2021

Gunnar Cheyns blikt terug op 2021

© BRUZZ
27/12/2021

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: radiopresentator Gunnar Cheyns.

De favorieten van Gunnar

 • TV: The White Lotus. Ik wist niet dat humor zo eng kon zijn. Dit is een stijloefening waar je van achterover valt. Dialogen zijn messcherp, de muziek zindert nog dagen na en de plot is om te lachen en huilen tegelijkertijd. En als je dan toch gewoon wil huilen, kijk dan naar It's A Sin, de reeks van multitalent Olly Alexander (Years & Years) over de komst van aids in de jaren tachtig in Engeland. Soms cliché, maar zo eerlijk, nodig en het is een mokerslag.
 • FILM: Dat moet Dune geweest zijn. Vooral benieuwd naar het tweede deel maar na een avondje op café kwam ik tot de conclusie dat Timothée Chalamet ongelofelijk straf acteert en dat op zo'n jonge leeftijd. Iedereen praat over de beelden maar geloof me vrij: vooral de soundtrack en het sound design is om vingers bij af te likken.
 • THEATER: Who's Tupac in de KVS. Geheel unieke invulling van het leven van Tupac. Een tv-imitatorshow op het kruispunt tussen musical en theater en bij momenten bikkelhard.
 • MUZIEK: Stikstof kwam, zag en overwon. Een tot in de puntjes uitgewerkte show. Dj Marcelle op Gate was ook een ervaring. Een oudere vrouw die een enorme collectie aan vette technoplaten op de wereld losliet. Ik stond plots op een luidspreker te dansen. De song van het jaar? Dat moet 'Introvert' van Little Simz zijn. Toen ik het de eerste keer in de radiostudio hoorde, wist ik niet wat ik hoorde. Een collega noemde het 'the bohemian rhapsody van de rap'. Ik denk dat hij gelijk heeft.
 • RADIOPROGRAMMA / PODCAST: Voor iedereen die houdt van geschiedenis en snel wat bijgepraat wil worden: We Didn't Start The Fire en Popspraak: gemaakt door een bevriend Brussels podcastcollectief. Ideaal voor de millennial: snelle weetjes over muziek én zoals elk jaar: Interne Keuken.
 • RESTAURANT: Ik blijf Le Zinneke een goeie lastminute-optie vinden. Brusselse brasseriekeuken in Schaarbeek, er is altijd nog plaats in een van de zalen en de bierkaart mag er zijn.

Gunnar blikt terug en vooruit

 • Wie is voor jou de Brusselaar van het jaar?
  De jongeren van NAKAMA. Ze waren dit jaar ons goede doel van Brussel Helpt. Heerlijk die dynamiek en het engagement is vitaal voor een stad als Brussel.
 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Het zoveelste overlegcomité, het politieke geklungel en de bijbehorende avondklok om 22 uur in Brussel. En sorry maar hoe kan er nog steeds homohaat in Brussel zijn? Hoe kunnen koppels nog steeds in elkaar getimmerd worden én voetballers weigeren een regenboog band te dragen? Ja Sambi ik heb het tegen u.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  Dat moeten dit jaar de meest simpele dingen zijn geweest: de komst van het vaccin, de herwonnen vrijheid, een festival, een pintje op terras toen dat plots weer mocht, knuffels geven aan vrienden en familie. Oh de viering toen Union naar 1A promoveerde. In volle lockdown met knuffelcontact staan dansen tot een kot in de nacht én het succes van ZUUR en bijgevolg de weerbaarheid van de caféhouders.
 • Wat was je meest gênante videocall-moment?
  Ik ben eens beginnen roddelen over een collega toen mijn micro nog aanstond. Ik was ook eens zeer luid aan het ontbijten tijdens een vergadering.
 • Op welke plek vonden we jou vaak terug het afgelopen jaar?
  Ik vrees daar waar er bier verkocht werd.
 • Welke plek heb je het afgelopen jaar ontdekt?
  Ik ben eindelijk eens deftig bij Cantillon geraakt. Wat een geschiedenis, wat een ambacht, wat een lekkere bieren. Ook Citygate dit jaar pas ontdekt, dat die plek zou moeten verdwijnen lijkt me pure zonde.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  Internationaal: Classicalsarcasm (memes met schilderijen uit de renaissance, echt gieren elke ochtend). Verder: TV Limbrug (lachen met de Vlaming) én Weird Things in Brussels.
 • Wat was de belangrijkste gebeurtenis van het jaar?
  Dat moet Balance Ton Bar geweest zijn. De golf aan solidariteit en de bijbehorende mars bezorgden mij kippenvel. Zeker als je een jonge zus hebt in Brussel dan kan je alleen maar hopen dat geen enkele vetzak iets in haar drankje doet.
 • Op wie of wat zet je je geld in volgend jaar? Wie/wat gaat het maken?
  Casper Nielsen moet ik uiteraard antwoorden, hartendief en al geruime tijd de nummer 6 bij Union. De Brusselse regisseurs Flo en Kato die Roomies aan het draaien zijn. Op muziekgebied: De Brusselse K.ZIA. En de actrice Andie Dushime, veel talent.
 • Wat was de trend van 2021?
  De ongemene creativiteit van de Brusselaar om ondanks alle corona-tegenslagen toch van alles te organiseren en een stalen weerbaarheid.

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni