eindejaar 2021

Rojin Ferho blikt terug op 2021

© BRUZZ
31/12/2021

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: nieuwslezeres Rojin Ferho.

De favorieten van Rojin

 • BOEK: Ik zal de wereld nooit meer zien van Ahmet Altan, een Turkse schrijver die de rest van zijn leven in de cel zal doorbrengen. Het heeft iets weg van een roman, maar helaas is het iemands werkelijkheid. Het kostte mij slechts één dag om het boek uit te lezen, maar de nasleep duurt wel een tijdje. Een boek dat ik gemakkelijker heb verteerd, is Een gerucht in een moeras van Marc Didden. Het is een wandeling door Brussel vanuit de ogen van Didden en ik kan je verzekeren: het boek is een verademing in deze vreemde tijden, waarin wandelen toch dé trend geworden is.
 • RADIOPROGRAMMA / PODCAST: Ons ochtendprogramma, maar dat antwoord had je wel verwacht zeker? Een podcast waar ik met veel verwondering naar heb geluisterd, is Drie dagen. Je beleeft het verhaal van Elvire, een vrouw die wil sterven door ondraaglijk psychisch lijden. Deze podcast gaat nog grote prijzen in de wacht slepen, mark my words.
 • RESTAURANT: Nonbe Daigaku in Elsene. Dé ontdekking van het jaar waar je heerlijk Japans kan eten. Ze zijn niet voor niets door Gault & Millau uitgeroepen tot Aziaat van het Jaar. En terwijl ik dit neerpen, krijg ik alweer zin in sushi. Misschien moet ik nog maar eens reserveren.
 • SHOP: Mr. Ego in de Steenstraat. Al ga ik er iedere keer met veel meer kleren naar buiten dan ik eerst voor ogen had. Ik heb er ook een lichte verslaving gekregen voor oorbellen. Als je dus beslist om er eens naartoe te gaan, dan mag je mij altijd een setje meebrengen. Ik betaal je later wel terug. Beloofd.

Rojin blikt terug en vooruit

 • Wie is voor jou de Brusselaar van het jaar?
  Laurent, de straatschaker. Hij staat vaak op het Flageyplein met verschillende schaakspellen. Iedereen die wil, mag komen spelen. En hoewel Laurent zelf op straat woont, gaat zijn opbrengst naar de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Prachtig, toch?
 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Het protest van de Afghanen op het Schumanplein. Kwaad ben ik niet geweest, maar wel verontwaardigd door de vele verhalen die ik er die dag heb gehoord. Het verhaal van Ramin, een Brusselse Afghaan, is me vooral bijgebleven.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  De opening van het tijdelijk openluchtzwembad Flow in Anderlecht, het eerste in veertig jaar tijd in Brussel. Meer van dit in 2022!
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  Mijn moeder. Zij besliste dit jaar plots heel actief te worden op sociale media. Ik bespaar je de details.
 • Op wie of wat zet je je geld in volgend jaar?
  Op Toestand, de vzw die de strijd aangaat met leegstand in Brussel. In 2022 bestaan ze tien jaar. Ik hoop dat ze dan uitpakken met een nieuw project of een nieuwe campagne, want dat hebben we nodig in de stad. Hier staan 10.000 gebouwen leeg waar amper iets mee wordt gedaan. Dat is bijzonder jammer.
 • Wat was de trend van 2021?
  Wandelen, eten, klagen, sporten, nog meer eten.

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni