eindejaar 2021

Sandra Schreurs blikt terug op 2021

Tradities zijn er om in ere te houden, zelfs in tijden van corona. En dus leggen we onze BRUZZ-medewerkers een aantal eindejaarsvragen voor. Vandaag: product owner Sandra Schreurs.

De favorieten van Sandra

 • BOEK: erg genoten van Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeijffer, de Zeven Zussen-reeks van Lucinda Ridley en na het zien van de film Dune het boek van Frank Herbert opnieuw gelezen en dan maar ineens verder blijven lezen in de volgende delen van de reeks.
 • FILM: Dune van Denis Villeneuve, mooie verfilming, prachtig in beeld gebracht. Verder ook graag gekeken naar Marriage Story met Scarlett Johansson en Adam Driver.
 • THEATER: eigenlijk maar twee voorstellingen gezien dit jaar maar gelukkig twee goede: Madame Bovary in de KVS met Maaike Neuville en Koen De Sutter en het optreden van Ehran Demirci in de Roskam.
 • MUZIEK: veel uitgestelde concerten uit 2020 werden in 2021 opnieuw uitgesteld maar gelukkig wel het pianoconcert van Vikingur Ólafsson in Flagey kunnen meepikken. Zeer mooi.
 • RESTAURANT: Maloma in Schaarbeek: klein, fijn en heel lekker.
 • GAME: Nonogram, een zogenaamde picture logic puzzle, in de jaren 1980 uitgevonden door een Japanse graficus (Non Ishida). Altijd bij de hand op je smartphone en ideaal voor de dode momenten.

Sandra blikt terug en vooruit

 • Wie is voor jou de Brusselaar van het jaar?
  De Brusselse jongeren en kinderen. Voor het derde schooljaar op rij stappen zij – zonder al te veel morren – met mondmasker op de school binnen, zien ze schooluitstappen jaar na jaar geannuleerd worden, kunnen ze dingen – die voor ons op die leeftijd doodnormaal waren – niet en schakelen ze verplicht heen en weer tussen contactonderwijs en afstandsonderwijs. Ondanks dat alles staan ze er wel en doen ze het toch maar weer. Dikke chapeau!
 • Wat heeft je kwaad gemaakt in 2021?
  Niet zozeer kwaad maar wel vermoeiend in deze maar voortdurende pandemie: mensen die het vertikken om hun mondmasker op het openbaar vervoer op te zetten (of liever onder hun neus laten bengelen), het voor zowat alles vooraf moeten reserveren (museum, restaurant, sauna, film…) en daardoor het verdwijnen van de spontane ingevingen. Kwaad wel omdat mensen vandaag nog steeds op straat slapen omdat er geen opvang voor hen is of omdat ze tussen de mazen van het net vallen.
 • Wat maakte je blij in 2021?
  Mijn kinderen die – ondanks alle huidige beperkingen – volop genieten van jong zijn en hun stad verkennen. En het afgelopen jaar zeker ook: familie en vrienden opnieuw een stevige knuffel kunnen geven (al lijkt dat nu ook weer not done) na de vaccinatierondes.
 • Wat was je meest gênante videocall-moment?
  ’s Ochtends al multitaskend inbellen voor de redactievergadering en ondertussen mijn jongste zoon berispen om zich aan te kleden, maar daarbij niet doorhebben dat de micro aan stond en de collega’s konden meeluisteren.
 • Welke plek heb je het afgelopen jaar ontdekt?
  Geen echte nieuwe plek, maar wel heel dankbaar met het Josaphatpark voor de deur. Heel veel in gewandeld het afgelopen jaar, voor mezelf en op Pokemon-jacht met mijn jongste zoon.
 • Wie ben je beginnen te volgen op sociale media?
  Op Instagram het mooie account Not in your guide, een tip van een collega over verborgen architectuurpareltjes in Brussel, Weird things in Brussels van collega Cato, Tieners in huis vol zeer herkenbare situaties en het grappige account van de Australische comédienne Celeste Barber.

De lijstjes van 2021

De beste film of voorstelling, het moment dat ons kwaad of net blij maakte? De BRUZZ-collega's vulden de traditionele eindejaarslijstjes in en delen ze graag met jou.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?