Hallepoorttunnel opnieuw open op 3 juli

De Hallepoorttunnel opent gedeeltelijk op 3 juli, in plaats van 28 juni zoals oorspronkelijk voorzien was. Dat heeft minister van Mobiliteit Pascal Smet (SP.A) aangekondigd tijdens een werfbezoek. De lichte vertraging is te wijten aan kleine scheurtjes die ontdekt zijn in het dak van de metrohal. 

Tijdens de werken werden scheurtjes ontdekt ter hoogte van het dak van de metro-infrastructuur. De herstellingen van het beton en de controle van de waterdichtheid zijn aan de gang, net zoals de asfaltering van de steenweg en de plaatsing van bekleding, zei Smet. 

Vanaf 3 juli zal overdag één rijstrook geopend zijn in beide richtingen, nog tot 31 maart volgend jaar blijft de tunnel 's nachts tussen 22 uur en 6 uur 's ochtends gesloten. 

"Het doel was een doorgedreven renovatie", onderstreepte de minister. Smet voegde eraan toe dat de meest strikte veiligheidsnormen zijn toegepast. Daarom zijn twee extra nooduitgangen toegevoegd.

De werken aan de Hallepoorttunnel passen in het meerjarenplan voor de renovatie van de Brusselse tunnels. Ze zijn nodig voor de veiligheid van de automobilisten en omdat de Hallepoorttunnel een van de laatste Brusselse tunnels is zonder scheidingswand tussen beide rijrichtingen. Daarnaast is de tunnel na 35 jaar intensief gebruik aan renovatie toe. De brandbeveiliging en het ventilatiesysteem werd verbeterd, en er werden camera's met nummerplaatherkenning geïnstalleerd.

Speciale aandacht zal worden besteed aan het design. Een architect zal worden aangesteld om de tunnel een modernere look te geven, zei Smet. 

Lees meer over

Nieuws uit Brussel in je mailbox?

Lees ook