'Hallo Brussel' biedt oefenkansen aan studenten Nederlands

JDK
28/09/2022

‘Hallo Brussel’, of ‘De Week van de Brusselse Actualiteit’ is een nieuw oefenkansproject voor leerkrachten en leerlingen Nederlands in het NT2-onderwijs. Met dit project reiken BRUZZ en Ligo Brusselleer, een Brussels centrum voor basiseducatie, de leerkrachten ideeën en kansen aan om in de week van 3 tot 7 oktober aan de slag te gaan met de media van BRUZZ.

Het project wordt dit jaar voor de allereerste keer opgezet. Het initiatief heeft als bijkomende doelstelling de NT2-studenten - dat zijn studenten die Nederlands leren als tweede taal - Brussel en de Brusselse media beter te leren kennen.

“BRUZZ is voor vele anderstalige Brusselaars een belangrijk contact met het Nederlands”, klinkt het bij hoofdredacteur Kristof Pitteurs. “Het is belangrijk dat ze ook na hun schoolcarrière de band behouden met het Nederlands en de Vlaamse gemeenschap. BRUZZ biedt die contactkansen, en wil dat ook doen voor mensen die Nederlands leren als tweede taal."

Materiaal

Voor ‘Hallo Brussel’ wordt al het materiaal van BRUZZ digitaal en vrij toegankelijk ter beschikking gesteld. Er worden ook lessuggesties voorzien, die naar keuze kunnen worden aangewend in de klas. De vier lesgroepen van Ligo Brusselleer krijgen ook een rondleiding op de redactie.

“Hallo Brussel brengt BRUZZ in de klas, en de klas naar Brussel. Onze cursisten oefenen Nederlands, en worden meteen een tikkeltje mediawijzer”, zegt een enthousiaste Ludwig Willaert van Ligo Brusselleer.

Ook minister Benjamin Dalle (CD&V) is overtuigd dat dit project voor veel Brusselaars het verschil zal maken. “Met dit project combineert BRUZZ haar rol als belangrijke ambassadeur van het Nederlands in de hoofdstad en sterk mediamerk. Voor de cursisten is het een uitgelezen kans om het Nederlands te oefenen en vinger aan de pols te houden met wat leeft in Brussel.”

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni