Happy Hours Market: app gaat strijd tegen voedselverspilling aan

Happy Hours Market Ludovic Aurélien
© Happy Hours Market
| App om voedselverspilling te stoppen
© Happy Hours Market
| App om voedselverspilling te stoppen

Eind 2018 wordt Happy Hours, een app van twee Brusselaars die voedselverspilling willen tegengaan, gelanceerd. Via de app kan je producten die niet verkocht zijn in de winkel voor de helft van de prijs kopen.

Per minuut wordt er ongeveer 7 ton voedsel weggegooid in België, wat goed is voor zo’n 100 miljard euro per jaar. Om deze immense verspilling tegen te gaan, ontwikkelden twee Brusselaars, Ludovic Libert en Aurélien Marino, de app Happy Hours. “Het idee is om geen voedsel meer te verspillen, en tegelijkertijd ook minderbedeelden te helpen door hun goedkopere producten aan te bieden”, vertelt Ludovic aan BRUZZ.

Het concept is simpel: elke dag na sluitingsuur haalt een truck onverkochte producten die snel bederven op in de winkels bij jou in de buurt. Via de app plaats je tussen 20 en 22 uur je bestelling waarna je die vervolgens kan ophalen op de afgesproken plaats. Wat na 22 uur niet verkocht is, zal nadien naar liefdadigheidsorganisaties gaan.

500 kg gered

Eind 2018 gaat het project van start in Elsene. “Voorlopig zal er slechts één vrachtwagen uitrijden, maar de bedoeling is om in de toekomst zo’n 20 à 30 trucks door Brussel te laten rijden”, vertelt Ludovic.

Vorige zomer werd de app gedurende een week getest. Tijdens die week zou 500 kilo voedsel gered zijn. De helft werd aan -50 percent verkocht, de andere 250 producten werden aan verschillende organisaties geschonken.

Eerder dit jaar berichtte BRUZZ al over de app Too Good to Go, die eveneens voedselverspilling tegengaat.

Happy Hours Market
© Happy Hours
| Happy Hours Market.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?