Heembeeks Peter Benoitplein wordt komende zaterdag één groot lichttapijt

© Google Maps
| Het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek (archiefbeeld)

Onder de overkoepelende naam ‘Samen Chez Soi’ willen een aantal verenigingen en culturele instellingen het Peter Benoitplein in Neder-over-Heembeek komende zaterdag omtoveren tot een grote lichtzee. Het doel van de actie is om zo tijdens de huidige gezondheidscrisis toch voor een moment van verbinding te zorgen tussen de inwoners van de gemeente.

Na een eerder initiatief met wenskaarten pakt het overkoepelend platform van culturele instellingen uit Neder-over-Heembeek ‘Samen Chez Soi’ nu uit met een lichtspektakel. Op zaterdag 6 februari tussen 16 en 19 uur wil de organisatie van het Peter Benoitplein een grote kaarsenverzameling maken.

Kaarsen in potjes steken

Dat moet tijdens deze coronacrisis voor een moment van verbinding zorgen voor de inwoners van de gemeente. Het collectief roept iedereen op om zelf kaarsen mee te brengen, maar die wel in potjes te plaatsen, zodat de wind niet met de vlam kan gaan lopen.

Het spektakel zal vanop een pick-uptruck begeleid worden door twee muziekgroepen. Dat konvooi zal door de straten van Neder-over-Heembeek zwerven met Afrikaanse en Braziliaanse blues. Tegelijkertijd zullen er ook vanuit verschillende ramen die uitkijken op het plein gedichten geprojecteerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?