| Deze metalen en ingebouwde constructies maken het onmogelijk om de nacht door te brengen voor de gebouwen van het ABVV.

Heibel over 'anti-daklozenreling' aan nieuw gebouw van ABVV

TDN
© BRUZZ
13/08/2018

Voor het gloednieuwe hoofdkantoor van de Brusselse vakbondsafdeling van ABVV-FGTB zal je geen daklozen aantreffen. De eigenaar van het gebouw in de Sint-Jansstraat installeerde relingen om te voorkomen dat daklozen er hun slaapplaats van maken. De socialistische vakbond vraagt om de obstakels zo snel mogelijk weg te halen.

Vorige week liepen de renovatiewerken aan het gebouw in de Sint-Jansstraat, vlak bij de Kunstberg, op hun einde. De directie van ABVV Brussel stelde zondag vast dat er ook balustrades voor de ramen ingebouwd waren. Die moeten verhinderen dat daklozen er zich kunnen installeren.

"Dat gaat natuurlijk in tegen onze waarden en normen", reageerde Stéphane Laloux van het ABVV bij BRUZZ. "Wij hadden geen inspraak in de constructie. Zodra we die relingen hebben ontdekt, namen we contact op met de eigenaar. We hebben hem gevraagd om ze zo snel mogelijk weg te halen."

Volgens Laloux wordt er maandag nog vergaderd met de eigenaar van het gebouw in de Sint-Jansstraat, waar de Brusselse werkloosheidsdienst gevestigd zal zijn. "We verzetten ons tegen dergelijke installaties. In plaats van armen te verjagen, proberen we armoede te bestrijden."

Het is niet de eerste keer dat gezocht wordt naar manieren om daklozen te verdrijven. Destijds zorgden anti-daklozenpanelen aan Flagey voor protest en ook op de Zuidlaan werden anti-zitpinnen gespot.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , ABVV-FGTB , daklozen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni