Hele buurt viert op straat, maar politie danst mee

Politie en buurtbewoners betuigen steun aan het medisch personeel in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Een video toont hoe bewoners van een wijk in Sint-Lambrechts-Woluwe op straat komen na 20 uur en vrolijk hun steun betuigen aan het medisch personeel. Daarbij werd bij momenten de regels rond sociale afstand overtreden, maar opmerkelijk is dat de politie er gewoon bij stond en zelfs mee danste.

Op sociale media wordt de laatste uren een video waarop inwoners van de gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe te zien zijn gretig gedeeld. Zaterdagavond om 20u kwamen bewoners op straat om hun steun te betuigen aan het medisch personeel. Muziek galmde luid door de speakers en bewoners dansten erop los.

Bij momenten is op de beelden te zien hoe de regels rond social distancing overtreden worden. Daarbij worden ook politieagenten gefilmd, die niet echt bekommerd blijken te zijn. Daarnaast staat ook hun politiewagen geparkeerd op het fietspad.

Bovendien zouden de taferelen zo'n 25 minuten aangehouden hebben, veel langer dan de enkele minuten die intussen gebruikelijk geworden zijn bij het applaus voor de zorgsector. "Als je je afvraagt waarom er een tweede golf van de epidemie aankomt, dan is dit de reden", zegt de bewoonster die het filmpje maakte.

Burgemeester gaat zelf toezicht houden

De burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe, Olivier Maingain, heeft al laten weten dat hij vanavond zelf met een team zal rondgaan in de wijk, om zeker te zijn dat iedereen de regels goed naleeft. "Het is niet de bedoeling dat we hier een drama van maken, maar de regels moeten wel gerespecteerd worden," zegt hij.

De politiezone was niet bereikbaar voor commentaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?