Het Sint-Michielscollege in Etterbeek.

Sint-Michielscollege in Etterbeek sluit na uitbraak van coronavirus

JP
© BRUZZ
24/01/2021

Het Sint-Michielscollege in Etterbeek heeft besloten de deuren dicht te gooien voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs. Dat gebeurt nadat er een uitbraak is vastgesteld van het cororonavirus. Volgens burgemeester De Wolf (MR) zijn er ook varianten van het coronavirus aangetroffen.

Burgemeester Vincent De Wolf (MR) bevestigt op Twitter dat de Franstalige school een hele week sluit door een "onrustwekkend aantal besmettingen, waarschijnlijk ook met varianten van het coronavirus." De lessen zullen doorgaan op afstand. In het Sint-Michielscollege gaan 1554 leerlingen naar school en zijn 160 leerkrachten aan het werk.

De school werd deze vrijdag volledig gesloten na de ontdekking dat verschillende mensen besmet waren met covid-19. Kinderen van de lagere school moeten worden getest. Ouders kunnen hiervoor het medisch voorschrift gebruiken dat zij hebben gekregen.

Het college geeft zelf aan dat er heel wat besmettingen zijn, ook bij leerkrachten. Bij vier van hen zouden er al "nieuwe varianten" van het coronavirus vastgesteld zijn. Als gevolg daarvan worden 270 leerlingen, die met de besmette leraren in contact zijn geweest, getest en gescreend. Het aantal positieve tests zou met het uur toenemen. De school zal daarom vanaf deze week tijdelijk voor honderd procent op afstand werken.

Ook andere scholen kampen met uitbraken

In Etterbeek is er nog een uitbraak geconstateerd in de lagere school Ecole Les Carrefours. Ook daar werd de school uit voorzorg gesloten.

In Ukkel werd ook een mogelijke uitbraak geconstateerd. Dat schreef BX1 eerder deze week. De school Hamaïde sloot donderdag de deuren. In totaal moeten vierhonderd kinderen thuis blijven. De mogelijkheid bestaat dat het ook daar om de Britse variant gaat. Onderzoekers analyseren de stalen in het laboratorium van de KU Leuven. In de loop van volgende week zal bekend zijn hoeveel mensen besmet zijn met de Britse variant.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Gezondheid , britse variant , coronavirus , aantal besmettingen , quarantaine

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni