| Delphine Boël en Koning Filip (archiefbeeld)

Hele koninklijke familie verenigd voor herdenkingsmis overleden familieleden

© Belga
17/02/2022

De hele koninklijke familie, inclusief prinses Delphine, was donderdagvoormiddag verenigd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk van Laken. Daar vond de jaarlijkse herdenkingsmis plaats voor de overleden leden van de koninklijke familie. Het was de eerste keer dat koning Albert, koningin Paola en prinses Delphine samen in het openbaar verschenen.

Iedereen was er: koning Filip, koningin Mathilde, koning Albert, koningin Paola, prinses Léa - zij is de weduwe van prins Alexander, zoon van koning Leopold III en Lilian Baels, prinses Astrid, prins Lorenz, prins Laurent, prinses Claire en ook prinses Delphine en haar man Jim O'Hare.

Al sinds 1935, het jaar van het overlijden van koningin Astrid, herdenkt de koninklijke familie jaarlijks de gestorven familieleden op 17 februari. Dat is de dag, in 1934, toen koning Albert I stierf na een val van de rotsen in Marche-les-Dames. Vorig jaar was er geen eucharistieviering. Dat kwam door corona. Toen hebben de familieleden de crypte in Laken afzonderlijk, per gezin, bezocht.

Deze voltallige bijeenkomst is een primeur. Prinses Delphine werd in 2020 officieel erkend als dochter van koning Albert II. Op het defilé van de nationale feestdag afgelopen zomer was ze ook al aanwezig, maar toen waren koning Albert en koningin Paola er niet.

Na afloop van de mis donderdag, namen de leden van de koninklijke familie kort de tijd om enkele royaltyfans te begroeten. Ze kregen bloemen en cadeaus.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni