| Niet alleen in Koekelberg, maar ook in Antwerpen en Namen werden proefprojecten met een app op poten gezet om gesjoemel met gehandicaptenkaarten tegen te gaan.

Helft minder fraude met gehandicaptenkaarten na proefproject in Koekelberg

GR
© Belga
30/10/2019

In één jaar tijd zijn de helft minder mensen betrapt op misbruik van een parkeerkaart voor gehandicapten. Dankzij de invoering van een app kan er veel meer en beter gecontroleerd worden. En dat heeft een ontradend effect.

Om gesjoemel met ongeldige parkeerkaarten voor gehandicapten tegen te gaan, werd in november vorig jaar een app uitgerold. Na succesvolle proefprojecten in Antwerpen, Namen en Koekelberg. kunnen politiemensen, parkeerwachters en gemeenschapswachten nu snel checken of een kaart wel geldig is.

'Controles verdrievoudigd'

De app blijkt een efficiënt middel om parkeerfraude te bestrijden. In 2018 waren er 5.167 controles, waarbij in 13,55 procent van de gevallen gesjoemel werd vastgesteld. Dit jaar waren er 14.820 controles, met nog slechts 7,36 procent fraude.

"Het aantal ongeldige kaarten neemt af, terwijl het aantal controles in één jaar tijd verdrievoudigd is", besluit minister Nathalie Muylle (CD&V), die in de federale regering recent bevoegd werd voor het beleid rond personen met een beperking.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Koekelberg , Samenleving , gehandicaptenkaart , fraude , App

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni