Help Animals redt negentien vogels en vijf honden uit verwaarlozing

© Help Animals
| "Er zat ook een menselijk drama achter, dat van een geïsoleerd persoon die net zoveel werd verwaarloosd als de dieren," zegt Fabrizio Follacchio, directeur van Help Animals.

De teams van dierenasiel Help Animals kwamen afgelopen vrijdag tussenbeide in een huis in Etterbeek, bij Montgomery, om negentien vogels en vijf honden te redden. Die waren ernstig verwaarloosd.

Een maatschappelijk werker was benaderd door een vriend van de eigenares van de dieren – een oudere dame die een beroerte had gehad. Dat schrijft La Capitale en staat ook op de Facebookpagina van Help Animals te lezen.

Deze laatste leed zowel aan het syndroom van Noah als aan het syndroom van Diogenes. Het Noah-syndroom is het verzamelen van meerdere dieren wanneer men er niet goed voor kan zorgen, terwijl het Diogenes-syndroom maakt dat mensen geen hulp van buitenaf willen ontvangen.

"Er zat ook een menselijk drama achter, dat van een geïsoleerd persoon die net zoveel werd verwaarloosd als haar dieren," zegt Fabrizio Follacchio, directeur van Help Animals.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?