Heraanleg Sint-Gillisvoorplein begint in april

© Bas Smets

Vanaf deze week verhuist de markt aan het Sint-Gillisvoorplein naar het Munthofplein. Begin 2018, wanneer de heraanleg van het Voorplein erop zit, keert de markt in een vernieuwde versie terug naar haar originele locatie. Daar vindt ze al plaats sinds 1865.

In april beginnen de werken aan het Voorplein in Sint-Gillis. Die moeten zo'n negen maanden duren. Via Facebook laat de gemeente Sint-Gillis weten hoe de markt eruit zal zien wanneer die weer op het Voorplein staat.

Zo blijkt dat de marché gourmand op donderdagmiddag behouden blijft. De grote markt op zaterdag en zondag zal meer inzetten op etenswaren en ambachtelijke producten. Op dinsdag, woensdag en vrijdag zal de markt meer uitpakken met duurzame levensmiddelen (biologisch, met een korte leveringsketen, etc.)

Op het heraangelegde Sint-Gillisvoorplein komen meer zitbanken, zodat bewoners niet per se naar een betalend terras hoeven als ze er rustig iets willen eten of drinken. Ook zullen de meeste bomen op het plein worden gekapt. In de plaats daarvan worden er wel enkele extra platanen aangelegd. Tussen de Moskoustraat en de Overwinningsstraat komt er een bomenlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?