Het Beursplein door de ogen van Luc Schuiten

Architect Luc Schuiten wou niet wachten op de aangekondigde studies voor het Beursplein en de centrale lanen en nam de tekenpen ter hand. Hij is niet de eerste die op de proppen komt met een eigen simulatie voor het Beursplein.

Schuiten tekende een Beursplein dat "een plaats van gezellige ontmoetingen moet worden, met banken en lichtgevende tafels die picknickers en schaakspelers ontvangen of gewoon als ontmoetingsplaats dienen".

Schuiten merkt op dat een hertekening van de centrale lanen maar eens om de vijftig jaar gebeurt en we dus nu al moeten nadenken over hoe de toekomstige generaties zullen leven.

De architect is niet de eerste die zelf met een simulatie van een nieuw Beursplein op de proppen komt. Eerder deden onder meer Brussels Cooporation, het bureau Métamorphoses en de partijen Open VLD en SP.A dat al.

Luc Schuiten, zelf een Brusselaar, omschrijft zichzelf als 'visionair architect'. Hij denkt op lange termijn en concentreert zich op duurzaam wonen. Vooral zijn concept vegetale stad, waar bewoning en groen hand in hand gaan, geniet internationale faam. Hij is ook de broer van François Schuiten, de tekenaar.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?