Hilde Crevits (CD&V), Viceminister-president, Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw

| Hilde Crevits (CD&V).

Hilde Crevits trekt 360 duizend euro uit voor Brussels internaat Heemhotel

Fauve Deldime
© BRUZZ
28/03/2023

Het internaat Heemhotel in Neder-over-Heembeek krijgt subsidies zodat ze leerlingen met bijzondere zorgnoden beter kunnen ondersteunen. Dit budget moet ook zorgen voor kwaliteitsvolle informatie voor hun ouders.

Een totaalbedrag van 6,4 miljoen euro wordt aan negen Vlaamse internaten toegekend door Hilde Crevits Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Internaat IPO Heemhotel krijgt 360 duizend euro. De Vlaamse regering geeft deze subsidie in afwachting van een officiële erkenning als welzijnsvoorziening. De internaten krijgen ondersteuning van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap en agentschap Opgroeien.

Internaten met permanente openstelling (IPO) bieden verblijf aan tijdens schooldagen en schoolvrije dagen. Een medisch pedagogisch instituut (MPI) is verbonden aan een school voor Buitengewoon onderwijs. In Vlaanderen verblijven meer dan 500 leerlingen in een IPO of MPI van het GO! onderwijs.

“Door de transitie naar Welzijn kunnen internaten vanaf nu veel sterker inzetten op zorg op maat voor alle kinderen”, vertelt Minister Crevits. Er zal bijvoorbeeld meer aandacht gaan naar traumabegeleiding. Internaten gaan ook meer kunnen inzetten op specifieke training in functie van een specifieke handicap zoals ouders die coaching krijgen voor het omgaan met de handicap van hun kind.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni