Hitte breekt bezoekersrecords bij Océade

KH
© brusselnieuws.be
20/08/2012
De hittegolf zorgde de voorbije dagen voor een ware toeloop in Océade. De laatste vijf dagen vonden 10.000 mensen de weg naar het zwemparadijs, een record. Het bedreigde waterpretpark verzamelde samen met Mini-Europa ook al meer dan 24.000 handtekeningen in een petitie om op de Heizel te blijven.

Wie zondag op zoek ging naar verfrissing in Brussel, had geen duizend mogelijkheden. Voor het zwemparadijs Océade stond dan ook een lange rij wachtenden die tot anderhalf uur aanschoven om binnen te raken.

Alleen al zondag kreeg Océade dan ook 2.426 betalende bezoekers over de vloer, goed voor het derde hoogste cijfer ooit. De voorbije vijf dagen werden 9.600 betalende bezoekers geteld, een absoluut record in de geschiedenis van het zwemparadijs. "Met de niet-betalende kinderen zijn dat er ruim 10.000", zegt Joël Muls van Océade aan brusselnieuws.be.

Dat er niet meer bezoekers binnenraakten, heeft te maken met de beperking van het zwembad, dat maximaal 1.200 mensen tegelijk mag ontvangen.

"Aan de telefoon zeiden we gewoon ook dat het zwembad volzet was", vertelt Muls. "Mensen vroegen ons ook waar ze dan nog terecht konden om in openlucht te zwemmen in het Brusselse. Eerlijk gezegd konden we daar niet op antwoorden."

Nog één jaar
Als het Brusselse stadsbestuur zijn zin krijgt, verdwijnt met Océade het enige - gedeeltelijke -openluchtzwembad in het gewest. Uiterlijk op 31 augustus 2013 moet het zwemparadijs dicht om plaats te maken voor Neo, een omvattend herbestemmingsproject met een groot shoppingcentrum, groene ruimte, een fors hotel en woningen.

Om tegen die plannen te protesteren lanceerden Océade en het ook al bedreigde Mini-Europa een petitie. De teller daarvan staat ondertussen al op ruim 24.000 handtekeningen, weet de eigenaar van de twee attracties.

Personeel houden
De nakende sluiting dreigt het zwembad het komende jaar overigens voor problemen te stellen. "Het personeel weet natuurlijk ook dat er maar een jaar meer werk is en je kan niet alle mensen houden tot de laatste dag", zegt Muls. "En ook investeringen die je op een jaar moet afschrijven zijn niet evident."

Eigenaar Thierry Meeus denkt dat de sluiting van de twee attracties ook een flinke knauw zal betekenen voor het Brusselse toerisme. "We zijn nog maar net een heel stuk gezakt op de ranglijst van populairste toeristische bestemmingen. Zonder ons zal die situatie niet verbeteren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni