13.000 handtekeningen voor behoud Mini-Europa en Océade

© brusselnieuws.be
01/06/2012
Al 13.000 mensen hebben de petitie ondertekend voor het behoud van Mini-Europa en Océade op de Heizel. De twee amusementsparken moeten eind 2013 verdwijnen, maar het bestuur hoopt nog te kunnen blijven.

Op de website tekenden al 6.000 mensen, nog eens ruim 7.000 handtekeningen werden op papier gezet in een van beide parken, meldt het bedrijf aan brusselnieuws.be. De petitie loopt sinds februari, toen bekend raakte dat de Stad Brussel het contract voor beide pretparken niet meer zou verlengen. De Stad heeft andere plannen met de Heizel: er moet onder andere een groot winkelcentrum komen (Neo), en daarnaast ook woningen en een congresruimte.

"De Stad doet naar verluidt binnenkort een projectoproep, en het ziet er naar uit dat we niet mogen meedoen. Enkel ontwikkelaars die een plan voor de hele ruimte hebben, komen in aanmerking", zegt eigenaar Thierry Meeùs.

Plan B
"Toch hopen we nog te kunnen blijven. Die handtekeningen tonen alvast aan dat heel wat Brusselaars en toeristen de waarde van Mini-Europa en Océade inzien. Vorig jaar trokken we samen zo'n 600.000 bezoekers, goed voor een kwart van alle bezoekers aan Brusselse musea en attracties. Een regio die in vergelijking met andere steden weinig verdient aan toerisme, zou daar toch eens bij stil moeten staan."

Als Mini-Europa en Océade toch moeten verdwijnen, zullen er alternatieven bekeken worden. "Steden uit Vlaanderen, Wallonië en het buitenland hebben al interesse getoond. Maar beide parken hebben net nog geïnvesteerd in de infrastructuur hier in Brussel, dus verhuizen blijft slechts Plan B."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni