Bijna 2.000 handtekeningen voor Océade en Mini-Europa

© brusselnieuws.be
13/02/2012
De petitie die pleit voor het voortbestaan van Mini-Europa en Océade zit na zes dagen aan ruim 1.900 handtekeningen. “En het zullen er nog veel meer worden.”

Vorige dinsdag kondigde de eigenaar van Océade en Mini-Europa op de Heizel aan dat de Stad de twee attracties absoluut weg wil. De kans dat de twee na de zomer van 2013 sluiten is dus groot.

Eigenaar Thierry De Meeùs lanceerde meteen ook een petitie voor het voortbestaan van het tropisch zwembad en het miniatuurpark.

Zes dagen na de start zit de petitie aan ruim 1.900 namen. "Alleen al de eerste dag waren het er 1.000," zegt de Meeùs aan brusselnieuws.be. "En dan hadden we nog technische problemen. Bovendien kunnen we op dit moment geen handtekeningen werven via Mini-Europa of de website van het miniatuurpark. Het park is nu immers gesloten."

De Meeùs voorziet 3 tot 4 maanden om de petitie te laten circuleren en een mooi resultaat te boeken.

Montenegro
Het nieuws van de dreigende sluiting bereikte ondertussen ook al het buitenland. Onder meer de Volkskrant besteedde een artikel aan de kwestie. "En in Montenegro is men dan weer erg geïnteresseerd omde maquettes van Mini-Europa over te nemen, net als in Dinant trouwens."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Economie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie