Mini-Europa: ‘Waals Gewest is geïnteresseerd’

Mini-Europa verhuist mogelijk naar Wallonië. Onder meer de gemeente Eigenbrakel, thuis van de leeuw van Waterloo, is kandidaat. Dat bevestigt eigenaar Thierry De Meeùs aan brusselnieuws.be. “Al zijn er ook andere kandidaten.”

Dinsdag raakte bekend dat de attracties Océade en Mini-Europa wellicht geen plaats meer hebben op de Heizel, al zeker niet in hun huidige vorm. De stad Brussel plant daar immers het Neo-project en de stad is een koele minnaar van beide parken. Dinsdag maakte eigenaar Thierry De Meeùs nog bekend dat de parken daarom na de zomer van 2013 wellicht de deuren zouden sluiten.

De Meeùs zegt nu dat hij een verhuis overweegt. "Er zijn al contacten geweest met de Waalse dienst voor toerisme," zegt hij aan brusselnieuws.be. "Maar ook vanuit Vlaanderen en het buitenland kreeg ik al interesse. Niemand begrijpt dat de stad ons doet vertrekken."

In de krant La Capitale uitte burgemeester Vincent Scourneau (MR) van Eigenbrakel al zijn interesse voor Mini-Europa. Hij denkt daarbij aan een site in de buurt van de Leeuw van Waterloo, die voor het grootste deel op het grondgebied van de gemeente staat. "Het klopt dat zij geïnteresseerd zijn," zegt De Meeùs. "Maar zij zijn zeker niet alleen. Al denk dat het voor Mini-Europa sowieso beter is om zich te vestigen in de buurt van een andere attractie."

Geen redding mogelijk voor Océade
Voor het zwembad Océade lijkt het er sterk op dat de doodsklokken definitief luiden. In dat verband is het alvast opmerkelijk dat uitgerekend gisteren twee nieuwe glijbanen in gebruik werden genomen. "Die investering was al lang gepland. Maar een van de voorwaarden van de stad was dat Océade 100 meter verplaatst wordt," luidt het bij het subtropisch zwembad. "Dat zou 20 miljoen euro kosten, een investering die wij niet kunnen dragen. Daarom is ook een verhuis naar een andere gemeente niet aan de orde."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?