Stad verwerpt verlenging concessie Mini-Europa en Océade

© icy jamie
De Brusselse gemeenteraad heeft de motie van de liberale partijen verworpen om de concessie van Mini-Europa en Océade te verlengen tot 2033.

De liberalen verweten het stadsbestuur te weinig transparant te werk te gaan bij hun plannen om de Heizel te hervormen. De stad wil er onder andere woningen en een groot winkelcentrum bouwen, het zogenaamde Neo-project. Voor de twee amusementsparken is daarin geen plaats meer. Ze gaan zo goed als zeker dicht in 2013, wanneer de concessie afloopt.

Open VLD en MR dienden daarom een motie in om de concessie van Océade en Mini-Europa met twintig jaar te verlengen. Maar die werd meerderheid tegen oppositie verworpen.

Schepen van Stedenbouw Ceux (CDH) liet weten dat de Stad net bijzonder transparant te werk gaat bij de aanpak van het project. Iedereen zal een projectvoorstel kunnen indienen voor de ontwikkeling van de Heizelvlakte, zei hij. De projectoproep zal eerst langs de gemeenteraad passeren. Een status-quo tot 2033 valt echter niet te rijmen met de visie van de Stad op de Heizelvlakte, gaf hij nog mee.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?