Homofobe aanval in Anderlechtsesteenweg een dag na Pride Parade

© © Axelle Mag
| De slachtoffers waren één expat (op de foto) en twee Brusselaars.

Een vijftiental jongeren heeft zondag drie mannen aangevallen in het centrum. Het gaat om homofobe agressie, amper één dag na de Pride Parade.

Het verhaal van de aanval staat op de website van Axelle Mag. Een vrouw vertelt er hoe drie mannen in de Anderlechtsestraat af te rekenen kregen met scheldwoorden, achtervolgende jongeren en uiteindelijk ook een regen van schoppen en slagen. De hele scène duurt hooguit twee minuten.

De daders zijn volgens de getuigen tieners uit de wijk. Ook als de slachtoffers al geholpen worden blijven ze nog rondhangen en met beledigingen strooien. De getuige merkt ook op hoe oudere buurtbewoners uit de winkels proberen om de jongeren tegen te houden.

De politie van Brussel Hoofdstad Elsene bevestigt dat ze tussenkwam voor een haatmisdrijf (de algemene noemer waaronder ook homofobe agressie valt). “We hebben drie getuigen en drie slachtoffers, die lichtgewond raakten”, zegt de woordvoerder aan onze redactie.

Van de daders is voorlopig geen spoor. Het dossier is overgemaakt aan het Brusselse parket.

De aanval vindt plaats amper een dag na de Pride Parade, die dit jaar focuste op veiligheid in de eigen buurt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?