Honderdtal actievoerders protesteert tegen burgeroorlog in Jemen

© BRUZZ
| De betogers kwamen op straat om de zuidelijke separatisten in Jemen te steunen.

Op het Luxemburgplein hebben zo’n 150 manifestanten actie gevoerd tegen de burgeroorlog in Jemen. Ze steunen de Zuidelijke Transitieraad, een separatistische beweging die zich afzet tegen de Houthi-rebellen, maar ook tegen de regering.

De actie vond plaats tussen 14 en 16 uur vrijdagmiddag. Het was een aangekondigde betoging die volgens de politie ongeveer 150 manifestanten lokte.

Volgens politiewoordvoerder Ilse Van de Keere ging het om een steunbetuiging aan de Zuidelijke Transitieraad. Dat is een separatistische beweging uit Zuid-Jemen die zich afzet tegen de Houthi-rebellen en tegen de regering.

De burgeroorlog in Jemen duurt al bijna vijf jaar. De Houthi-rebellen krijgen steun vanuit Iran, terwijl de regering wordt gesteund door Saoedi-Arabië. De zuidelijke separatisten krijgen dan weer bijval uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). De actievoerders hadden dan vrijdag zowel vlaggen van Jemen als van de VAE mee.

Betoging Luxemburgplein Jemen 13092019
© BRUZZ

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?