Betoging voor Indiase ambassade om toestand in Kasjmir aan te klagen

© Google maps

Naar schatting 250 personen, volgens de politie van Brussel-Elsene, hebben donderdagochtend betoogd voor de Indiase ambassade aan de Vleugatsesteenweg in Elsene, om te protesteren tegen de opheffing van artikels 370 en 35A van de Indiase grondwet die een relatieve onafhankelijkheid aan Kasjmir toekende.

De manifestanten droegen spandoeken en borden met slogans als "We want peace. We want freedom". Een van de komende dagen zal een petitie overhandigd worden aan de ambassade van India. Op de feestdag voor de onafhankelijkheid van India, riepen de manifestanten op tot een vrijgemaakt Kasjmir. "Het is vandaag nu al elf dagen dat de inwoners van Kasjmir het moeten stellen zonder geneesmiddelen of voedsel. Ze zijn thuis opgesloten met soldaten voor hun huizen", klaagde Ali Raza Syed, voorzitter van de Kasjmir Council-EU, de vereniging die het initiatief nam voor de manifestatie.

"Er wordt gevreesd voor een bloedbad indien de mensen buitenkomen." De manifestanten roepen op tot een internationaal initiatief. "De zaak moet morgen besproken worden in de VN-Veiligheidsraad. De toestand is zeer gevaarlijk", benadrukte Ali Raza Syed. "India is net als Pakistan een atoommogendheid. Een oorlog zal niet enkel de regio maar de hele wereld aanbelangen. De internationale gemeenschap moet tussenkomen".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?