8.000 deelnemers bij betoging non-profitsector

© European Health Network/Facebook
| Militanten protesteerden begin april eens, toen tegen de commercialisering van de gezondheidszorg in Europa. (archiefbeeld)

Aan de betoging van de non-profit in Brussel nemen dinsdag 8.000 mensen deel, zo is bij de politie vernomen. Mark Selleslach, nationaal secretaris bij de christelijke vakbond LBC-NVK, meldt dat er bijna 9.000 deelnemers zijn.

De werknemers willen dat de volgende regeringen blijven investeren in de sector. "Dit is geen betoging tegen de regering, maar we vragen dat de politieke partijen zich uitspreken over de zorg," aldus Selleslach. De vakbondsman stelt dat als iets niet in het regeerakkoord staat, het moeilijk wordt om daarover zaken gedaan te krijgen.

"De volgende regeerperiode zullen we tienduizenden mensen meer nodig hebben", aldus nog Selleslach. De betoging startte omstreeks 10.55 uur aan het Brusselse Noordstation. De optocht eindigt later op het Muntplein. Daar zullen de deelnemers kaartjes in een grote postbus steken, met daarop hun drie grootste verwachtingen tegenover de politieke partijen onder het motto "Doe er iets aan".

"Dit komt rechtstreeks van de werkvloer," zei Selleslach. De vakbondsman merkte nog op dat werknemers uit West-Vlaanderen niet in Brussel zijn geraakt om deel te nemen, omdat er te weinig plaats was op de trein.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?