Honderdtal mensen protesteert voor politiezetel tegen arrestaties sans-papiers

© google
| (archiefbeeld)

Een honderdtal mensen heeft donderdag tussen 18 en 19 uur geprotesteerd aan de gebouwen van de federale politie aan de Koningsstraat in Brussel. Ze bliezen er verzamelen uit protest tegen de arrestatie van een vijftigtal mensen zonder papieren in twee gekraakte gebouwen en een mobilhome donderdagochtend in Brussel. De politie dreef de aanwezige demonstranten uiteen. Er waren geen arrestaties.

De demonstranten stonden eerst buiten, maar gingen nadien de lokalen binnen om uitleg te vragen en de vrijlating te bepleiten van de betrokken sans-papiers, vooral die uit Soedan. De politie dreef hen eerst uit de gebouwen en nadien weg van de site. Daarbij zette ze traangas in, bevestigt politiewoordvoerster Ilse Van de Keere. Daarop trok de groep weg. De actie werd volgens de woordvoerster getolereerd op het voetpad.

"We verzetten ons tegen de criminalisering van mensen zonder papieren, ook omdat ze uit een dictatuur zoals Soedan komen", legde een militant uit. "De razzia's beschermen de bevolking niet. Dat moet stoppen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?