Activisten overplakken verkiezingsborden uit solidariteit voor sans-papiers

© BX1
| Activisten beplakten lege verkiezingsbordenk, zoals hier in Schaarbeek. Niet met de hoofden van politici, maar met affiches om meer rechten voor sans-papiers te eisen.

Het collectief "Not In My Name" heeft in de nacht van woensdag op donderdag in Brussel 500 affiches aangebracht op de borden die klaarstaan om met verkiezingsaffiches te worden behangen.

Doel is de regularisering van mensen zonder papieren te vragen. Dat heeft de organisatie in een persbericht meegedeeld. De affiches roepen op om zondag mee te doen aan een betoging in de hoofdstad om rechten voor mensen zonder papieren te eisen.

"150.000 mensen zonder papieren hebben in België geen rechten en zijn permanent blootgesteld aan onzekerheid en economische uitbuiting", aldus de organisatie. Ze komen door hun administratieve statuut niet in aanmerking voor gezondheidszorg, logies en werk.

"Niemand van de politieke partijen neemt het voor deze mensen op. Dat willen we aanklagen in deze pre-electorale periode", klinkt het. De manifestatie start zondag om 14 uur aan het Noordstation in Brussel.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?