Hoofd FOD Volksgezondheid voorgedragen als coronacommissaris

Pedro Facon

Pedro Facon, de directeur-generaal van de overheidsdienst Volksgezondheid, wordt voorgedragen als coronacommissaris die de strijd tegen het virus beter moet coördineren. De aanstelling staat op de agenda van een overlegcomité tussen de gezondheidsministers straks.

De verschillende gezondheidsministers van ons land zitten vanaf 14 uur samen om te bekijken hoe ze willen reageren op het aantal besmettingen met het coronavirus, dat sinds kort opnieuw sterk in de lift zit. Brussel spant bij die stijging de kroon.

Een Brusselse gewestelijke veiligheidsraad, die vandaag moest plaatsvinden, werd uitgesteld omdat er overleg is met onder meer het federale niveau en kersvers minister Frank Vandenbroucke.

Tijdens de vergadering zal ook een coronacommisaris worden voorgedragen. Dat er zo’n commissaris moest komen, stond in het federale regeerakkoord dat vorige week werd gepubliceerd. De naam die voorgedragen wordt is die van Pedro Facon, de huidige secretaris-generaal van de FOD Volksgezondheid, schrijven De Morgen en Belga.

Facon (39), maakt vandaag al deel uit van Celeval, de federale evaluatiecel die advies geeft aan de Nationale Veiligheidsraad. Zijn taak zal erin bestaan om het beleid van de federale overheid en dat van de deelstaten af te stemmen. Er zijn vandaag erg veel taskforces met experten, die zelf aangeven dat ze door de bomen het bos niet meer zien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?