| Schade aan brasserie Falstaff na hooligangeweld

Hooligans houden collecte na vernieling Falstaff

CL
© BRUZZ
31/08/2022

Twee leden van Anderlechtse harde kern lanceren een inzameling na vernieling van de Falstaff brasserie aan de Beurs. Ze verontschuldigen zich bij de personeelsleden en de directie: “De Falstaff verdient dit niet.”

Vorige week keken RSC Anderlecht en het Zwitserse Young Boys Bern elkaar in de ogen, maar de voetbalwedstrijd werd ontsierd door de rellen in hartje Brussel, enkele uren voor de match. Café Falstaff werd herschapen tot oorlogszone, toen hooligans het terras en café kort en klein sloegen. De buitenzijde werd volledig vernield: hooligans gooiden ramen in en de stoelen vlogen in het rond.

Het slagveld zou een gevolg geweest zijn van een vechtpartij tussen fans van RSC Anderlecht en Young Boys, een week eerder in een café in Bern.

Twee anonieme hooligans betuigen spijt in een interview met La Dernière Heure. De harde kern van RSC Anderlecht heeft bovendien een oproep gelanceerd, om geld in te zamelen voor de herstellingswerken aan de brasserie.

“We zijn in de eerste plaats Brusselaars. We zijn opgegroeid met de Beurs en de Falstaff, het is ons erfgoed", zeggen de hooligans. "De brasserie was niet het doelwit. Als we de Zwitsers waren tegengekomen op de trappen van de Beurs of in een park, zou het restaurant geen schade geleden hebben.”

De inzameling zal donderdag voor, tijdens en na de wedstrijd tegen Gent plaatsvinden. Dit kan aan het parkcafé aan de bezoekersuitgang, zo staat in een Facebook post te lezen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni