Hotel Amigo heropent deuren: ‘We geven ons niet zomaar gewonnen’

© R. Al Massry
| Hotel Amigo

Na een sluiting van ruim vijf maanden heropent Hotel Amigo vandaag de deuren. De heropening was al langer gepland. “Makkelijk gaat het niet worden, maar we geven ons niet zomaar gewonnen.”

Het hotel op de Vruntstraat in Brussel Stad ging dicht toen België hetzelfde deed met haar grenzen. “Ons cliënteel bestaat voornamelijk uit buitenlanders,” klinkt het bij CEO Jan Nielsen. “Open blijven was dus geen optie. Tijdens de zomermaanden mikken we op toeristen die komen voor de bekende Belgische festivals, ook dat zat er niet in.”

Vandaag 1 september heropent het hotel. “Niet dat de omstandigheden veel idealer zijn,” vervolgt Nielsen. “Maar we moeten toch iets beginnen. We willen ons niet gewonnen geven. Deze heropening was al heel lang zo gepland.”

Brussel kleurde een tijdje terug rood op de Europese coronakaart. “Ook dat is een zware tegenvaller,” aldus nog Nielsen. “Daarbovenop heeft het cliënteel van ons restaurant, dat net buiten Brussel woont, helemaal geen zin meer om naar het centrum te komen. Men probeert van Brussel een fietsstad te maken. Daar ben ik helemaal voorstander van, maar dan moeten er alternatieven voor automobilisten worden voorzien.”

Technische werkloosheid

“We staan bekend bij een internationaal publiek en willen onze klanten niet teleurstellen. Wat ik dan wel weer goed vind, is dat men in België beroep kan doen op de technische werkloosheid. Dat is een financiële meevaller.”

Tenslotte - en opmerkelijk - probeert het hotel zich zo min mogelijk heruit te vinden: “Wij staan bekend voor onze service,” besluit Nielsen. “Daarvoor betalen mensen hier graag wat meer. We blijven dus hameren op een menselijke service en proberen er zo min mogelijk als een ziekenhuis uit te zien. Alles verloopt natuurlijk wel binnen de huidige gezondheidsmaatregelen van de overheid.”Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?