Huiszoeking in Dansaertwijk

© Nicolas Lejuste via Twitter

In het centrum van Brussel is sinds 18 uur een huiszoeking aan de gang in de buurt van de drukke kerstmarkt. Eén persoon is meegenomen voor ondervraging. De federale en lokale politie zijn ter plaatse.

De huiszoeking in de wijk rond de Dansaertstraat heeft te maken met de terreuraanslagen van 13 november in Parijs, maar houdt geen verband met de zoektocht naar een van de hoofdverdachten, Salah Abdeslam. De huiszoeking kan verscheidene uren duren, zo werd aan de buurtbewoners gezegd.

De bewoners van de Sleutelstraat werden door de federale politie verzocht hun woning te verlaten. De bewoners van de Vlaamsesteenweg en Dansaertstraat werden niet geëvacueerd, maar kunnen niet naar huis terugkeren omdat een veiligheidszone is afgebakend van aan het kanaal tot aan nummer 114 van de Dansaertstraat en nummer 116 van de Vlaamsesteenweg.

Aanslagen Parijs

De aanslagen in Parijs werden deels in Brussel gepland. De beschuldigden staan terecht in Parijs. Alle berichtgeving over de Brusselse link, vind je in dit dossier. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?