Hulpdiensten rukten op autoloze zondag vaker uit dan vorig jaar

© Photonews

De hulpdiensten hebben tijdens de autovrije zondag 246 medische interventies moeten uitvoeren in Brussel. Daarvan waren er 89 voor interventies voor gekwetsten op de openbare weg, onder meer bij verkeersongevallen. Vorig jaar rukten de hulpdiensten 227 keer uit.

Van de in totaal 246 medische interventies die plaatsvonden tussen 9.30 uur en 19.00 uur waren er 89 voor gekwetsten en 33 voor zieken op de openbare weg. Vorig jaar klokte de brandweer af op 227 interventies, waarvan 72 voor gewonden en 30 voor zieken.

Dat zijn er een pak meer dan op een doodgewone zondag. Op 15 september bijvoorbeeld waren er 167 medische interventies, waarvan 21 voor gewonden op de openbare weg en 23 voor zieken. Op de recentste autoloze zondag waren dus ruim 47 procent meer tussenkomsten van de hulpdiensten nodig.

Brandweervloot opgetrokken

"Het is wel zo dat sommige zieken of gekwetsten die zich normaal zelf naar de spoed zouden begeven met hun wagen, op de autoloze zondag een beroep hebben gedaan op een ziekenwagen om in het ziekenhuis te geraken", relativeert brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

De Brusselse brandweer zette zondag twee bijkomende ziekenwagens in, terwijl het Rode Kruis van Belgiƫ bijstand bood met nog eens twee ziekenwagens. Het aantal operatoren op de noodcentrale 112 werd ook opgetrokken.

In totaal stonden 34 ziekenwagens, drie P.I.T.'s (ziekenwagen met gespecialiseerde verpleger of verpleegster), acht mugteams en tien 112-operatoren klaar om hulp te bieden waar nodig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?