| Brussels Expo

Hulpgoederen voor Oekraïne stromen toe in Paleis 11 van Brussels Expo

KVDP
© BRUZZ
04/03/2022

Wie hulpgoederen wil doneren om de Oekraïners te helpen, kan daarvoor terecht in Paleis 11 aan de Heizel. Brussels Expo verzamelt er sinds gisteren spullen op vraag van de ambassade van Oekraïne.

Het was de afgelopen week erg druk aan de ambassade van Oekraïne in Ukkel. Dagelijks kwamen tientallen mensen er spullen brengen om de mensen in Oekraïne, getroffen door een inval van buurland Rusland, te helpen. De solidariteit is zo groot dat de ambassade te klein werd. Daarom vroeg ze bij de Belgische overheden om hulp. Brussels Expo reageerde daar op en opende donderdag een verzamelpunt in Paleis 11.

“Het ambassadepersoneel en vrijwilligers leiden alles hier in goede banen,” zegt operationeel directeur Emin Luka aan BX1. “Ze ontvangen de mensen die spullen komen doneren, sorteren de goederen en bereiden dagelijks paletten voor die ’s avonds op een vrachtwagen worden gezet die vervolgens richting Oekraïne vertrekt.”

“De belangrijkste zaken die mensen nodig hebben in dergelijke situaties zijn basisproducten als medicijnen en warme kleding,” vult vrijwilliger Tetyana Pasynok aan. Paleis 11 zal nog een hele maand alle dagen openblijven van 8 tot 20 uur.

Poolse solidariteit in Etterbeek

Naast het inzamelpunt op de Heizel worden er dit weekend ook hulpgoederen verzameld in Etterbeek. Het gaat om een initiatief van verschillende Poolse organisaties in Brussel, waaronder WOŚP en Sztab Pomocy Belgia.

Zij ontvangen vrijdagavond van 17 tot 20 uur en in het weekend van 12 tot 20 uur hulpgoederen in een Pools cultureel centrum in de De Haernestraat 39. De Poolse organisaties vragen in de eerste plaats voeding in blik, hygiëneproducten en medische producten. “We verzamelen geen kleding,” laat WOŚP Bruksela weten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni