Infoborden en extra politie voor alcoholverbod voetgangerszone

De borden die in de perimeter worden geplaatst.

De Stad Brussel plaatst infoborden in en rond de zone waar vanaf februari een nachtelijk alcoholverbod wordt ingevoerd. De politie zet ook extra manschappen in die op het verbod moeten toezien.

Vanaf 1 februari is het verboden om ’s nachts alcohol te drinken op straat in de voetgangerszone. Het verbod geldt van middernacht tot 6 uur ’s ochtends en komt er na herhaaldelijke klachten over nachtelijke onveiligheid en overlast rond de Beurs.

Het verbod geldt enkel voor de openbare ruimte. Wie wil hijsen op een terras of tijdens een vergund evenement zal dat nog steeds kunnen.

poster alcoholverbod
Poster die verspreid werd bij de handelaars.

Om de bezoekers op het verbod attent te maken komen er infoborden in de perimeter van het verbod. Dat gebied omvat de hele voetgangerszone van De Brouckère tot Fontainas, de zijstraten van die zone, de Kleerkopers- en Zuidstraat en het Muntplein. De borden zijn al geplaatst, maar voorlopig nog bedekt met plastic.

De Stad ging daarnaast ook praten met de handelaars in de buurt, bracht affiches aan en communiceert binnenkort ook nog via haar sociale mediakanalen.

Ook de politie zet extra ploegen in om de invoering van het verbod te begeleiden. “Verschillende teams zullen te voet patrouilleren in de zone zelf,” legt de politiewoordvoerster uit. “Daarnaast hebben we ook back-upteams die we kunnen inzetten om mensen naar het commissariaat over te brengen.”

Het alcoholverbod begint met een testfase. Na 6 maanden volgt een evaluatie.

Perimeter alcoholverbod
De perimeter van het alcoholverbod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?