Innovatiesalon weg uit Brussel: 'Gebrek aan steun van autoriteiten'

De 65ste editie van het salon Innova in Brussel, dat donderdag opent in Brussels Expo, wordt meteen ook de laatste in ons land. Het salon dat - zoals de naam al doet vermoeden - rond innovaties en uitvindingen draait, verhuist volgend jaar naar het Spaanse Barcelona. Reden voor de verhuis is volgens directeur Florent Godin het "gebrek aan steun van de Brusselse autoriteiten voor innoverende kmo's".

De 65ste editie van het salon Innova in Brussel, dat donderdag opent in Brussels Expo, wordt meteen ook de laatste in ons land.

Godin hekelt de verschillen tussen discours en daden van de Brusselse autoriteiten. "De politieke wereld praat voortdurend over innovatie en creativiteit als sleutels voor economische groei, maar ondanks 5 jaar van beloftes en mooie praatjes heeft niemand de innoverende kmo's ook effectief gesteund", klinkt het scherp.

Innova vindt van 17 tot 19 november voor de laatste keer plaats in Paleis 10 van Brussels Expo. Bezoekers krijgen er zowat 300 Belgische en internationale innovaties te zien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?