Inspectie schrapt familiedag Brussel Fiscaliteit naar Disneyland

disneland.jpg
© Matthijs H.
| Disneyland Parijs.
© Matthijs H.
| Disneyland Parijs.

De Inspectie van Financiën stak een stokje voor de familiedag van de Brusselse belastingdienst. Dat schrijft L'Echo. Het tripje naar Disneyland Parijs zou meer dan 100.000 euro kosten, wat volgens de waakhond vloekt met de budgettaire besparingen die het Gewest wil doorvoeren.

Recent besloot kredietbeoordelaar Standard and Poors (S&P) zijn rating voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dan toch niet te verlagen. Een zucht van opluchting bij begrotingsminister Sven Gatz (Open VLD), maar niettemin moet het Brussels gewest dringend de broekriem aanhalen en zijn schuldgroei onder controle krijgen. Dat betekent ook voor ambtenaren de vinger op de knip houden. De Inspectie van Financiën oordeelde dat een familietripje van de Brusselse fiscus voor zo’n 600 volwassenen en 140 kinderen naar Disneyland Parijs, niet binnen die doelstelling past. De uitstap zou ruim 100.000 euro kosten aan toegangsticketten en vervoer.

Volgens Brussel Fiscaliteit liep het prijskaartje zo op omdat de voorbije jaren fors werd aangeworven. Zo telt de dienst actueel 374 medewerkers ten opzichte van 306 medewerkers in 2020. Bovendien waren de vorige edities van de familiedag al weggevallen door corona en had de dienst ook zijn tienjarig bestaan te vieren. Aan BRUZZ liet Brussel Fiscaliteit ook weten "te betreuren dat bepaalde elementen uit een administratief proces worden gedeeld met derden wat onze organisatie schaadt."

De familiedag zal dit jaar nu niet doorgaan. "Vermits een alternatief, gelet op het aantal deelnemers, geen substantieel verschil in kostprijs met zich zou meebrengen, werd beslist om de familiedag in 2023 niet te organiseren", klinkt het nog bij communicatieverantwoordelijke Emily Clayton.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?