Instagram-account toont Brussel door de eeuwen heen

Met de Instagram-account OldBrussels legt fotograaf Maxim Van Den Bossche de geschiedenis bloot achter verschillende oude plaatjes van bekende en minder bekende Brusselse trekpleisters. Zo vind je op de pagina foto’s terug van onder andere de Vlaamse poort en het Justitiepaleis.

Gelijkaardige initiatieven bestaan al langer over andere Europese grootsteden als Parijs en Londen, maar nu heeft dus ook Brussel zijn eerste oude fotoalbum op Instagram.

De oprichter is de Brusselse fotograaf Maxim Van Den Bossche. Hij speurt het internet en bibliotheekarchieven af op zoek naar bruikbare beelden alsook naar informatie over de betekenis erachter.

Met zijn project wil Van Den Bossche de nieuwe generatie verrassen en laten zien hoe de hoofdstad de voorbije eeuwen geëvolueerd is. De pagina telt zo’n 2.500 volgers en die zijn allemaal laaiend enthousiast over de opgerakelde foto’s.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?