'Instituut als FM Brussel opdoeken is domme beslissing'

© Dieter Telemans

Het personeel van de Vlaams-Brusselse Media is verbouwereerd door de beslissingen van de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media. "Een goed draaiende radiozender opdoeken is een domme beslissing. We betreuren ook het ontslag van Anne Brumagne."

De personeelsdelegatie van de vzw begrijpt hoegenaamd niet waarom de raad van bestuur van de Vlaams-Brusselse Media besloot om FM Brussel te sluiten en een zestal mensen moeten verdwijnen.

"Er zijn eenmalige financiële tekorten, maar structureel is er geen echt probleem. We zien dan ook niet in waarom er nu zo drastisch moet ingegrepen worden", zegt lid van de delegatie en tvbrusseljournalist Eric Laureys.

"Een instituut als FM Brussel opdoeken is gewoon een domme beslissing. Zeker als je weet dat je zo'n radio niet gewoon weer tot leven kan wekken."

Lof voor Anne Brumagne
De personeelsdelegatie betreurt ook het ontslag van Anne Brumagne, die al hoofdredacteur bij Brussel Deze Week en Agenda was sinds 2008. "Ze kreeg te horen dat haar weerstand tegen het veranderingsproces een reden was voor het ontslag. We vinden het ook erg vreemd dat haar functioneren na al die jaren aan het hoofd van de twee media plots een probleem vormt."

Bij de collega's van BDW klinkt het unisono: "Anne Brumagne combineerde de kwaliteiten van hoofdredacteur met een zeer grote menselijkheid, in deze tijden van kille cijferaars een bedreigde mensensoort. Ze ging voor journalistieke en maatschappelijke relevantie en niet voor de perceptie en de schone ogen van de macht."

Ook het team van Agenda betreurt het ontslag. "Onder de vleugels van Anne Brumagne heeft het team van AGENDA magazine de ruimte en het vertrouwen gekregen om het blad te maken tot wat het vandaag is: een gewaardeerd cultuurmagazine dat volop de kaart trekt van het meertalige Brussel", reageert de redactie. "Als hoofdredacteur had ze een warm hart voor cultuur, oog voor grote en kleine verhalen en een heel menselijke visie."

Stakingsaanzegging
Het personeel kondigt ondertussen ook een stakingsaanzegging aan. Er komt ook een speciale versie van de krant Brussel Deze Week.

FM Brussel heeft zijn normale programmering ondertussen stopgezet en zendt enkel nog muziek uit. "We vinden het moeilijk om onder de huidige omstandigheden onze activiteiten gewoon voort te zetten."

Het tvbrusselprogramma Brussel Vandaag staat helemaal in het teken van de herstructurering bij Vlaams-Brusselse Media.

Vlaams-Brusselse Media

De hervormingsplannen voor de Vlaams-Brusselse Media deden heel wat stof opwaaien omdat stadsradio FM Brussel zou verdwijnen. Zover komt het voorlopig niet. In dit dossier vindt u alle bijdragen over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?