Radiozender FM Brussel wordt stopgezet

De raad van bestuur van de vzw Vlaams-Brusselse Media heeft beslist om stadszender FM Brussel eind juni stop te zetten. Huidig radiohoofdredacteur Jeroen Roppe wordt wel de nieuwe hoofdredacteur voor alle media van de organisatie. Hoofdredacteur van BDW en Agenda Anne Brumagne wordt ontslagen.

De beslissing viel maandagavond en vloeit voort uit een strategische denkoefening die de voorbije maanden plaatsvond onder begeleiding van een consultant.

© Michel Tubbax
De denkoefening leidt nu tot een drastische aanpassing van de organisatie. "De hervorming, die enkele maanden in beslag zal nemen, zal in het teken staan van de digitalisering en interactiviteit enerzijds en partnerships met verschillende andere media en instellingen anderzijds", laat CEO Michel Tubbax weten in een communiqué. "Op die manier zullen onze programma’s en publicaties de belangstellende doelgroepen beter bereiken. Het vernieuwde mediaplatform zal in de loop van 2016 voluit uitgerold worden." De vernieuwde organisatie zal ook met één centraal maar nog niet nader bepaald merk werken.

De raad van bestuur van de vzw, waaronder naast FM Brussel ook Brussel Deze Week, Agenda, brusselnieuws.be en tvbrussel vallen, besloot ook om stadszender FM Brussel op te doeken.

“Vernieuwen betekent ook handelen”, laat Tubbax weten. “Daarom hebben we beslist dat radiozender FM Brussel niet levensvatbaar is om onze opdracht te vervullen. Daarvoor is het Nederlandstalig radiolandschap te competitief. De uitzendingen van FM Brussel worden deze maand nog stop gezet.”

De grote meerderheid van de FM Brussel medewerkers krijgt wel een nieuwe toekomst binnen het nieuw Vlaams-Brussels mediaplatform, laat de CEO nog weten.

Binnen de vzw zullen op korte termijn ook het equivalent van 6 à 7 jobs verdwijnen. De vzw wil vooral de freelancekosten verminderen.

Anne Brumagne ontslagen
De raad van bestuur besliste ook om Anne Brumagne, hoofdredacteur van Brussel Deze Week en Agenda, te ontslaan.

Brumagne stond sinds 2008 aan het hoofd van het weekblad Brussel Deze Week en het uitmagazine Agenda. Ze werkte ook lange tijd voor De Morgen.

Jeroen Roppe nieuwe hoofdredacteur
De media van Vlaams-Brusselse Media krijgen met Jeroen Roppe ook een nieuwe, overkoepelende hoofdredacteur.

bdw roppe-02
© Bart Dewaele

"Tijdens zijn periode bij FM Brussel heeft hij bewezen dat hij creatief is en dat hij een ploeg kan motiveren", aldus Tubbax. "Bovendien kan hij als geen andere een mediamerk uitbouwen.”

Het personeel van FM Brussel en de Vlaams-Brusselse Media beraadt zich nog over acties.

Het volledige communiqué van de directie van Vlaams-Brusselse Media vindt u in de bijlage hieronder:

Vlaams-Brusselse Media

De hervormingsplannen voor de Vlaams-Brusselse Media deden heel wat stof opwaaien omdat stadsradio FM Brussel zou verdwijnen. Zover komt het voorlopig niet. In dit dossier vindt u alle bijdragen over de kwestie.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?