Intermarché rondt franchisering Mestdagh-winkels in december af

Intermarché Ukkel
© Intermarché Ukkel
| Intermarché by Mestdagh in Ukkel.
© Intermarché Ukkel
| Intermarché by Mestdagh in Ukkel.

Supermarktketen Intermarché heeft dinsdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad bekendgemaakt dat haar laatste Mestagh-winkels op 4 december de overstap zullen maken naar een franchise. Dat meldt de christelijke vakbond CNE. De groep heeft zeven filialen in Brussel.

In de afgelopen zes maanden hebben volgens de vakbond in totaal "51 winkels en meer dan 2.000 werknemers" in Wallonië en Brussel de stap gezet naar een franchise. De directie van de groep had eerder aangekondigd dat ze tegen het einde van het jaar overnemers wilde vinden voor alle voormalige Mestdagh-winkels, in Brussel gaat het om acht filialen.

Het afgelopen jaar heeft de groep in verschillende golven een franchisering doorgevoerd voor alle filialen. Dit tot onvrede van de vakbonden, die het zien als "een aanzienlijke verslechtering van de arbeidsomstandigheden," zegt de CNE. De franchising van alle Delhaize-winkels leidde recent ook al tot aanzienlijke sociale onrust.

De overname van de Mestdagh-supermarktgroep door Intermarché vond plaats in januari, vanaf dat moment werden alle Mestdagh-filialen omgedoopt tot 'Intermarché by Mestdagh'.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?